Terror, religion, politikk, hat, media

 

From Flickr by Rishi S

From Flickr by Rishi S (CC)

Vi skal ta med oss vidare det Jørn Holme sa under dialogmøtet på Litteraturhuset søndag 22. mars. Holme er PST-sjef og sa følgjande:

 

– Men folkens, terror rammer ikke det vestlige Europa, til forskjuell fra andre. 90 prosent av alle som er ofre for terrorangrep, er muslimer selv. Terror handler ikke om religion, men politikk. Det må vi snart skjønne.

– 85 prosent av hatkriminaliteten i Norge begås av norske nordmenn.

Sitata er hente frå Aftenposten 23. mars

 

Som Klassekampen påpeika førre veke er det interessant å sjå kor populære sånn debatt/dialogmøte er blitt den siste tida. Dette viser at folke ønskjer ein grundig og djupare debatt rundt vanskelige tema. Og det viser at media ikkje klarar å føre denne debatten på ein god måte. Snart må media skjønne at tabloid ikkje er den einaste framgangsmetoden for å selje. Sjå til Morgenbladet som klarar å selje med eit heilt annan innhald.

Advertisements

2 kommentarar

Filed under meiningar

2 responses to “Terror, religion, politikk, hat, media

  1. var det dialog eller diskusjon?

  2. RolfZ

    Det er faktisk overraskende at PST sier dette. De fremstår alltid som de største talsmennene for vår tids store hatkampanje mot muslimer og arabere – og lar seg villig intervjue på tv og si hvor skumle afghanere og irakere er. Hvis de ved noen flere anledninger hadde bidratt til å nyansere bildet av vår tids store politiske/religiøse/medieskapte konflikter i tilsvarende grad, så kunne det alene bidratt til at vi hadde levd i en annerledes verden.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s