Solhjell fører Clemet-politkken vidare

Kunnskapsministaren sa i dag på NRK at han vil skjerpe krava til lærarane og at dei må ha spesialkompetanse i dei faga dei skal undervise i (eit års fordjuping).

Vil skjerpe krava til lærarane

NRK: Vil skjerpe krava til lærarane

På bloggen sin presiserar Solhjell at han og regjeringa berre vurderar dette. Uansett interessant at SV og regjeringa no kjem etter og foreslår det same Clemet gjorde for nokre år sida.  Det er alltid forskjell på å sitte i regjering og i opposisjon, men differansen SV presterar er ein norgesrekord verdig.

 

For meg er det berre sjølvsagt at ein lærar skal ha kompetanse i det faget ein skal undervise i. Korleis kan ein, til dømes,  undervise i god engelsk når ein sjølv ikkje har anna enn den engelsken ein fekk på vidaregåande?

Advertisements

2 kommentarar

Filed under meiningar

2 responses to “Solhjell fører Clemet-politkken vidare

 1. fjoseberg

  At SV har endret noe retning er det jo ikke tvil om, men kopi blir det først når de legger vekk deres tradisjonelle skolepolitikk i tillegg. Det har de jo enda ikke gjort. Så kan du selvfølgelig mene at de burde endre seg på andre måter også, men det er litt snevert å påstå at skolepolitikk dreier seg om man er for eller mot kunnskap hos lærerne.

  Selv om SV har endret noe synsretning, har de aldri vært motstander av kunnskap. SV har vektlagt andre ting som pedagogisk kompetanse, evne til «å se hele mennesket» osv., og de har ment at det finnes veier til kunnskapserverelse som baserer seg på motivasjon, omsorg osv.

  Dette kan man selvfølgelig være uenig i, men det er unyansert å skrive det du gjør i bloggen synes jeg.

  I sum blir politikken til denne regjeringen på kunnskapsområdet annerledes enn den forrige.

 2. jazzyhal

  Eg trakk, sjølvsagt, berre fram eit døme/sak i den o’store skuledebatten. Det er heilt klart at SV har hatt eit anna kunnskapssyn enn dei borgarlege partia. Og det er heilt klart at denne regjeringa har ein annan skulepolitikk enn førre regjering. Men denne politikken er ikkje utført i stor grad. I staden har denne regjeringa vore flink til å vidareføre reformar frå førre regjering. Og det er jo bra med litt kontinuitet. No har jo nokre piler byrja peike oppover (TIMS).

  Det viser det seg tydligare og tydligare at kunnskapssynet med einsidig fokus på «heile menneskje» og «ein pedagogikk for alle» kanskje ikkje har ført til den store kunnskapen, men heller mykje kompetanse på demokrati og rettferd.

  Mitt poeng er, uansett kor unyansert den måtte oppfattast, at SV viser ein stor differanse mellom opposisjonspolitikk og posisjonspolitikk. Større enn eg har sett til no, trass min unge alder. Dette gjelder ikkje berre skulepolitikk, men også finanspolitikken, til dømes.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s